Cv-onderhoud Veenendaal Cv-ketel kopen

Als u een nieuwe cv-ketel wilt aanschaffen, moet u daar niet te lang mee wachten. In huis heeft u een goed functionerende cv-ketel nodig. Op het moment dat u voor een hr-ketel kiest, dan bespaart u jaarlijks ongeveer 300 euro. Een gloednieuwe cv-ketel is normaal gesproken wat duurder, maar uiteindelijk verdient u de cv-ketel terug. Let op! Als u de cv-ketel installeert, moet u ook installatiekosten betalen. Daarom is het verstandig dat u offertes aanvraagt bij uw professional in Veenendaal. U kunt daarmee tot ongeveer 40% besparen op een cv-ketel. Deze besparingen kunnen oplopen tot ongeveer 500 euro.Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel?

  1. Kiest u voor een solo cv-ketel of combiketel?
  2. Wat voor soort cv-ketel kiest u?
  3. Kiest u voor een open of gesloten cv-ketel?
  4. Wat is een CW-label?
  5. Wat is het juiste vermogen voor een cv-ketel?

Kiest u voor een solo cv-ketel of combiketel?

U moet een keuze maken tussen een solo cv-ketel of een combiketel. De solo-ketel verwarmt alleen maar de centrale verwarming. Op het moment dat u meerdere apparaten in huis gebruikt, dan kunt u het beste kiezen voor een combiketel. Bij een solo-ketel moet u nog een aparte boiler aanschaffen en dan lopen de kosten weer op. Een combiketel neemt daarbij ook minder ruimte in beslag. Daarnaast zorgt een combiketel ook voor warmwatervoorziening. Een combi-ketel is dus eigenlijk een ketel waarbij het water al op een automatische wijze wordt verwarmd. Dat is niet het geval bij een solo cv-ketel.


Wat voor soort cv-ketel kiest u?

De kans is groot dat u nog het conventionele rendement ketel hebt. Tegenwoordig kunt u deze cr-ketel niet meer kopen. Het conventionele rendement ketel verliest namelijk 20% aan warmte, terwijl de cr-ketel zo’n 80% aan rendement haalt. Nu kunt u dus kiezen tussen een vr-ketel of een hr-ketel.Kiest u voor een open of gesloten cv-ketel?

Een open cv-ketel is uitermate geschikt voor u wanneer de open cv-ketel voldoende geventileerd kan worden. Het is erg belangrijk dat een open cv-ketel goed wordt geventileerd. Hang de open cv-ketel op een goede plek, waarna de open cv-ketel dus voldoende kan ventileren. Natuurlijk heeft een gesloten cv-ketel voor verbranding van gas lucht nodig. Heeft u een kamer op de zolder? Schaf dan een gesloten cv-ketel aan, want een open cv-ketel kan niet voldoende ventileren op zolder.


Wat is een CW-label?

De betekenis van CW is Comfort waarde. De hoeveelheid apparaten dat u in huis gebruikt, bepaalt de CW-waarde. Als u bijvoorbeeld warm water gebruikt in de badkamer, dan moet u ook letten op anderen. Worden er meerdere apparaten in huis gebruikt? Dan is een cv-ketel met een CW-waarde van tussen de 5 en 6 verstandig. Gebruikt u minder apparaten tegelijkertijd? Neem dan een cv-ketel met een CW-waarde tussen de 3 en 4.


Wat is het juiste vermogen voor een cv-ketel?

Een cv-ketel is ook afhankelijk van het vermogen. Kilowatt drukt het vermogen Het vermogen is afhankelijk van een aantal aspecten, namelijk de CW-waarde van de ketel, het gebruikt van uw verwarming, wat voor soort woning u heeft, de grootte van de woning en de hoeveelheid aan isolatie.